Dobrodružné výpravy do světů knih, filmů a seriálů. Bezpečný návrat není zaručen.

pátek 24. července 2015

Londýn po knihomolsku

Minulý týden jsem tu psala článek o tom, že vyrážím do Londýna a hodlám navštívit tamní knihomolská místa. Takže mám pocit, že vám dlužím report o tom, jak to všechno dopadlo. A na jakých místech jsem si to užila. 


středa 15. července 2015

Anna Gavalda a kouzlo nevšední obyčejnosti

Mám takový pocit, že si říkáte - co to s tím titulkem vymýšlela? Jo, slovní spojení "nevšední obyčejnost" je trochu ulítlé (pokud v něm ovšem ti, kteří maturovali teprve nedávno, neobjeví oxymorón). Jenže mě ke sbírce povídek Kdyby tak na mě někde někdo čekal od slavné francouzské spisovatelky Anny Gavaldy žádné přiléhavější spojení nenapadlo. Její příběhy zachycují životy obyčejných lidí a ukazují je v jejich banální jedinečnosti.



neděle 12. července 2015

Když knihomol cestuje: Destinace - Londýn

Jak se připravuje na cesty normální člověk? Zabalí kufr, objedná letenky a ubytování a po večerech googluje, jaké památky navštíví. Jak cestuje knihomol? Podobně, jenom ty večery tráví zjišťováním, jací spisovatelé jsou spojení s jeho destinací. Ano, vážení, příští týden letím do Londýna!  



středa 8. července 2015

O jednom skoro-géniovi a devatenácti dívkách jménem Katherine

Konečně jsem se k té knížce dostala: na An Abundance of Katherines od Johna Greena jsem se těšila hodně dlouho. Nedávno vyšla v češtině a četla jsem na ní spoustu rozpačitých recenzí: obavy z toho, že se Greenovy kniha nepovedla, byly ale zbytečné.


sobota 4. července 2015

Takhle to končí: Odpočinková kniha o nových začátcích a vlastní minulosti

To jsem takhle v knihovně popadla první knihu, která mě podle obálky zaujala. Z příběhu Kathleen MacMahonové Takhle to končí se vyklubala předvídatelná romantika, která vcelku splnila moje požadavky na "odpočinkovou" literaturu.


čtvrtek 2. července 2015

Můj knižní koutek na Twitteru

Musím přiznat, že mám slabost pro Twitter jako sociální síť, na které si vytvoříte komunitu lidí, od které berete informace. Zatímco Facebook je tu od komunikace s kamarády, Twitter funguje jako jedinečný informační kanál: a svoje využití má i pro knihomoly.