Dobrodružné výpravy do světů knih, filmů a seriálů. Bezpečný návrat není zaručen.

středa 23. března 2016

The Creator: O osamělosti a absurditě

Kniha se zajímavou zápletkou a neobvyklými postavami, se kterou jsem si přesto moc nevěděla rady: to je The Creator od islandské autorky Gudrún Evy Mínervudóttir. Příběh o oslamělosti, těžkých životních obdobích a nečekaných spojenectvích. 


neděle 20. března 2016

Knihy, které jsem nedočetla

Neustále vám tu předkládám komentáře knih, které jsem přečetla. Tak mě napadlo - co takhle podělit se i o ty, jejiž čtení jsem vzdala? Není jich moc, ale pár zajímavých se mezi nimi dá najít. Řekla bych, že tohle "nedočtení" někdy o knize vypovídá víc, než cokoliv jiného... Proto vám dneska řeknu něco o Clarkově Mérde: Rok v Paříži, Předběžných varováních od Neila Gaimana a Orwellově Farářově dceři.


středa 16. března 2016

Jak skončit s prokrastinací snadno a rychle

Ke knížce s názvem Konec prokrastinace od Petra Ludwiga jsem byla velmi skeptická - nakonec jako ke všem motivačním, osobně-rozvojovým příručkám. Pak mi však byla zapůjčena a opravdu příjemně mě překvapila: jak praktickým obsahem, tak skvělou grafickou úpravou.


středa 9. března 2016

Když knihomol nerad čte bichle

Zjistila jsme o sobě znepokojivou věc, se kterou se vám tu přiznám a budu doufat, že nade mnou komunita knihomolů nezlomí hůl a neposune se raději do části knižního vesmíru, ve které slečny-bloggerky čtou každý den jednu young adult ságu o pěti dílech. Je to tak, vážení: v poslední době prostě nemám ráda tlusté knihy.


pátek 4. března 2016

Murakamiho hledání ztraceného smyslu Na jih od hranic, na západ od slunce

Krátká, ale mnohovrstevnatá - to je knížka Na jih od hranic, na západ od slunce od nejslavnějšího současného japonského autora Haruki Murakamiho. Jde o milostný příběh, ale taky o příběh o dospívání i o iluzorních nadějích.